Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 26 november j.l. deelt Federatie de Alm en Biesbosch het bericht van Sportvisserij Nederland, met een overzicht van welke gevolgen de nieuwe maatregelen op de sportvisserij hebben.

 

Aangezien het aantal coronabesmettingen de laatste weken weer sterk oploopt, heeft het kabinet strengere maatregelen afgekondigd. Voor de individuele sportvisser verandert er weinig, voor de wedstrijdvisserij zijn er een aantal nieuwe regels van kracht.

Het besluit van de overheid om een sluitingstijd in te stellen voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur heeft voor de sportvisser weinig impact. Je mag na die tijd nog steeds gaan vissen – ook ’s nachts, mits in het bezit van de daarvoor benodigde toestemming. Ga je met een vismaat op pad, dan is het voor alle volwassen vanaf 18 jaar verplicht om 1,5 meter afstand te houden.

 

Wedstrijdvissen

De algemene sluitingstijd tussen 17.00 en 05.00 uur geldt ook voor sportlocaties binnen en buiten (verenigingscomplexen, kantines, etc.). Viswedstrijden moeten dus voor 17.00 uur zijn afgelopen. Bedenk dat een wedstrijd pas klaar is als de vangsten van alle deelnemers gewogen/gemeten zijn en de sportvissers naar huis kunnen. Bij wedstrijden mag geen publiek aanwezig zijn. Houd er ook rekening mee dat voor publieke binnenruimtes van sportlocaties (kantines, kleedkamers en toiletten) een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen vanaf 18 jaar. Na 17.00 uur is georganiseerd sporten in de openbare ruimte op 1,5 meter afstand met maximaal vier personen wel toegestaan. Je kunt na 17.00 uur in (klein) groepsverband dus wel trainen of een wedstrijdje doen.

 

Reeds aangevraagde wedstrijden Federatie de Alm en Biesbosch

Bovenstaande maatregelen houden in dat wedstrijden op federatieve wateren die tot na 17:00 uur duren, moeten annuleren. Deze reeds eerder verstrekte vergunningen worden dus weer ingetrokken. Heeft de wedstrijd een eindtijd van vóór 17:00 uur, dan blijft de toestemming gewoon geldig. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met de verenigingen waarvan we de toestemming door de aangescherpte maatregelen weer moeten intrekken.

 

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen? Stel ze dan door een bericht te sturen naar secretaris@federatiealmenbiesbosch.nl

Kijk voor meer informatie over de laatste maatregelen en dringende adviezen op www.rijksoverheid.nl