Geldigheid federatieve schriftelijke toestemming gekoppeld aan VISpas

Federatie de Alm en Biesbosch is als zelfstandige federatie niet aangesloten bij Sportvisserij Nederland (SN). De aangesloten hengelsportverenigingen zijn echter wel via Federatie Zuidwest Nederland georganiseerd bij SN. De schriftelijke toestemming (voorheen: vergunning) van Federatie de Alm en Biesbosch is uitsluitend geldig in combinatie met het lidmaatschapsbewijs (VISpas) van de aangesloten hengelsportvereniging. Dit geldt ook voor de losse toestemming voor 1 dag (voorheen: dagvergunning).

Federatieve schriftelijke toestemming (voorheen: vergunning)

Het stelsel van schriftelijke toestemmingen van de federatie is op de eerste plaats gericht op de sportvissers die lid zijn van een aangesloten hengelsportvereniging. Het lidmaatschap van een aangesloten vereniging geeft automatisch recht op de federatieve schriftelijke toestemming. De geldigheid van de federatieve toestemming wordt bepaald in combinatie met een geldig lidmaatschapsbewijs (de VISpas) van de betreffende hengelsportvereniging. Alle beschikbare viswateren zijn in de federatieve schriftelijke toestemming opgenomen.

Schriftelijke dagtoestemming (voorheen: dagvergunning)

Naast de federatieve toestemming is ook schriftelijke dagtoestemming voor 1 dag beschikbaar voor sportvissers die geen lid zijn van een aangesloten hengelsportvereniging. De dagtoestemming is alleen geldig in combinatie met de VISpas.

De kosten voor deze toestemming bedragen € 4,- en is verkrijgbaar op het volgende adres:

Fauna Hengelsportspeciaalzaak Oeverkruid 20
4941 VV Raamsdonksveer
Tel. 0162-513308

Tip: Als u meerdere keren per jaar een dagtoestemming aanschaft, is het wat kosten betreft beter om te overwegen lid te worden van een bij de federatie aangesloten hengelsportvereniging.

Schriftelijke toestemming wateren Werkendam

Voor de gemeentelijke wateren in de gemeente Werkendam, inclusief de kernen Nieuwendijk, Sleeuwijk, Hank en Dussen, wordt een gratis losse schriftelijke toestemming uitgegeven. Deze toestemming is uitsluitend bedoeld voor inwoners van alle kernen binnen de gemeenten Werkendam, die géén lid zijn van een aangesloten hengelsportvereniging.

De schriftelijke toestemming is verkrijgbaar op de volgende adressen:

Gemeentehuis Werkendam Raadhuisplein 1 HSV Het Palingparadijs Dhr. W. Teuling
4251 VZ Werkendam Kafappel 17
4255 JV Nieuwendijk
Tel. 0183-850560
HSV De Vrolijke Vissers Dhr. W.H.J. Verstegen HSV Het Loze Vissertje Dhr. J. van Avendonk
St. Ignatiusstraat 25 Vijfhoevenlaan 14
4273 ED Hank 4941 BG Raamsdonksveer
Tel. 0162-403620 Tel. 0162-517021

Schriftelijke toestemming wateren Woudrichem

Ook aan de inwoners van de gemeente Woudrichem, inclusief de kernen Almkerk, Andel, Giessen, Rijswijk. Uitwijk, Uppel en Waardhuizen, die géén lid zijn van een aangesloten hengelsportvereniging, wordt door de federatie een aparte gratis schriftelijke toestemming uitgegeven. Uitgezonderde wateren zijn de put Omloop, de hoofd- en ravelijnsgrachten in Woudrichem, de grote en kleine vijver in het Almbos in Giessen en de vijver De Wiel in Rijswijk. Het visrecht in deze wateren heeft de gemeente al verhuurd aan de plaatselijke hengelsportverenigingen.

De schriftelijke toestemming is verkrijgbaar op de volgende adressen:

Gemeentehuis Woudrichem Raadhuisplein 1 HSV Groot Woudrichem Dhr. D. Arendse
4286 CP Woudrichem Twee Zalmenstraat 16
4283 HC Giessen
Tel. 06-10076846

 

Met name voor jeugdvissers is het vissen in de gemeentelijke wateren een laagdrempelige en aantrekkelijke mogelijkheid om met de sportvisserij kennis te maken. Maar ook de overige inwoners van de gemeenten Werkendam en Woudrichem  kunnen uiteraard met de vereiste schriftelijke toestemming gratis vissen.