Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en gelden voor de duur van vier weken. De basisregels blijven hetzelfde: minimaal anderhalve meter afstand houden tot elkaar, zoveel mogelijk thuisblijven (zo min mogelijk reizen) en hygiëneregels in acht nemen. De aangescherpte maatregelen betreffen ook de sportvisserij.

Geen viswedstrijden

De nieuwe maatregelen betekenen voor de sport dat iedereen vanaf achttien (18) jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier (4) personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor alle viswedstrijden van lokaal tot landelijk.

Federatie de Alm en Biesbosch cancelt voor de komende vier weken alle wedstrijden. In de komende vier weken wordt bekeken of er dit jaar nog viswedstrijden door kunnen gaan. Voor de jeugd tót achttien (18) jaar gelden uitzonderingen: binnen verenigingsverband (dus niet tegen andere verenigingen) kunnen wel onderlinge viswedstrijdjes en andere activiteiten worden georganiseerd. Over sport en corona is meer te lezen op de website nocnsf.nl van het NOCNSF.